Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > AC baza pregatire voluntari Crucea Rosie

AC baza pregatire voluntari Crucea Rosie

                                                                          

                                           CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ


Comunicat de presă
Ref:  Baza de pregătire a voluntarilor Crucii Roşii de la Valea Ierii are autorizaţie de construire

      Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a semnat astăzi autorizaţia de construire pentru Baza de pregătire de prim ajutor de bază şi intervenţie în situaţii de urgenţă. Beneficiarul acestei autorizaţii este Crucea Roşie din România, filiala Cluj, iar baza va fi construită în comuna Valea Ierii, zona Şoim.
     ”Am semnat cu foarte multă plăcere şi satisfacţie această autorizaţie de construire, nu doar pentru că este un proiect al Crucii Roşii, ci şi pentru că este vorba despre o bază de pregătire unică în România, destinată tuturor voluntarilor. La Valea Ierii va fi un centru de pregătire al voluntarilor în caz de dezastru, aici se vor ţine cursuri de pregătire civilă, cursuri de prim-ajutor şi vor fi organizate tabere de sinistraţi. Consiliul Judeţean Cluj are un acord de parteneriat cu reprezentanţii filialei Cluj a Crucii Roşii prin care ne-am angajat că vom sprijini construcţia centrului de pregătire din Valea Ierii şi am de gând să le solicit colegilor mei, consilierii judeţeni, să fie de acord cu alocarea de fonduri pentru acest proiect. Dat fiind faptul că este vorba despre un proiect de anvergură naţională şi costurile sunt de aproximativ un milion de euro, sper să obţin sprijin financiar şi de la autorităţile centrale”, a precizat Horea Uioreanu.
      Conform documentaţiei tehnice, viitorul centru va avea două corpuri principale de clădire care vor avea o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Centrul de la Valea Ierii va avea 100 de locuri de cazare, o sală de mese cu 80 de locuri, dar şi două săli de cursuri cu câte 50 de locuri. Pe lângă construcţia propriu-zisă, baza va mai cuprinde un teren de sport, un foişor pentru cursuri în aer liber, grajduri pentru cai, locuri de parcare şi un ţarc pentru câinii dresaţi pentru căutări.

Biroul de presă
01 aprilie 2013