Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Aasfaltare drum jud. paralel cu Autostrada Transilvaniei

Aasfaltare drum jud. paralel cu Autostrada Transilvaniei


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


 

Informare de presă

Ref. A început asfaltarea drumului judetean paralel cu Autostrada Transilvaniei

 

 

Consiliul Judetean Cluj anuntă demararea lucrărilor de reabilitare a drumului judetean 107M care leagă Luna de Sus de comuna Băisoara si care ajunge până la limita cu judetul Alba.

Astfel, într-o primă etapă, lucrările care vizează întreaga cale de rulare, de la fundatie si până la asternerea a două straturi de asfalt, au demarat de la km 0+500, în vecinătatea jonctiunii cu DN1 si continuă pe întreaga rază a localitătii Luna de Sus, respectiv pe un sector în lungime de 2,6 km.

Acest sector de drum judetean era, într-adevăr, extrem de deteriorat, lucru confirmat atât de expertiza noastră tehnică, cât si de numeroasele sesizări pe care le-am primit în ultimii ani pe acest subiect de la cetăteni, urmare a folosirii intense în cursul construirii autostrăzii. Lucrările de asfaltare recent demarate vor continua în perioada următoare si pe celelalte sectoare ale acestui drum judetean în lungime totală de aproximativ 42 de km, astfel încât toti cei care-l folosesc să beneficieze de cele mai bune conditii de transport”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Amintim în acest sens faptul că, pe sectorul de drum care străbate localitatea Luna de Sus, expertiza tehnică realizată de Consiliul Judetean Cluj a relevat o degradare a suprafetei de rulare în proportie de aproape 50%, fiind astfel întâlnite numeroase gropi, fisuri transversale si longitudinale, faiantări, văluriri si plombări.  

Lucrările, finantate din creditul angajat de Consiliul Judetean Cluj în baza HCJ nr. 100/2017, au un termen de executie de 24 de luni, ele fiind realizate de Asocierea SC Kiat Group Construct SRL – SC Tehnic Asist SRL – SC Damar Consult SRL.

 

Biroul de presă

14 august 2018