Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Marti, 23 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Iubind traditiile, cladim viitorul la MET

Iubind traditiile, cladim viitorul la MET


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Expozitia „Iubind traditiile, cladim viitorul” la Muzeul  Etnografic al Transilvaniei

     Scoala Gimnaziala Speciala – Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Integrata/Incluziva, unitate de invatamant special aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza expozitia „Iubind traditiile, cladim viitorul”. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 mai a.c., incepand cu ora 10:00, la Muzeul  Etnografic al  Transilvaniei.
     Expozitia cuprinde lucrari unicat, realizate manual de catre elevii claselor V-VIII, pe suport de sticla - icoane, obiecte decorative, matase - pictura in tehnica batik, vegetal - impletituri din panusi sau diverse fibre vegetale, ceramic - modelarea unor obiecte decorative, hartie - lucrari de pictura, masti traditionale si podoabe din margele.
     De asemenea, vor fi expuse lucrarile elevilor participanti la concursul ,,Margelutele vesele”, concurs de podoabe din materiale reciclabile din cadrul proiectului judetean ,,Reciclam si natura o salvam”, cuprins in Calendarul Activitatilor Educative Judetene. Aflat la cea de-a IV-a editie, concursul reuneste lucrarile a peste 200 de copii de la scolile si gradinitele din judetul Cluj, dar si din tara.
     Prin acest eveniment se doreste promovarea talentului si a creativitatii copiilor cu nevoi speciale, cultivarea sentimentului de identitate si apartenenta a acestora la viata comunitatii si, totodata, perpetuarea traditiilor romanesti.


Biroul de presa
21 mai 2018