Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > A sasea editie a Festivalului Jazz in the Park

A sasea editie a Festivalului Jazz in the ParkCONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: A sasea editie a Festivalului Jazz in the Park     Joi, 21 iunie a.c., a inceput cea de-a sasea editie a Festivalului Jazz in the Park, proiect cofinantat de Consiliul Judetean Cluj prin intermediul programului special adresat entitatilor non-profit din judet. Derulat pana in data de 1 iulie 2018, festivalul are loc atat in Parcul Central „Simion Barnutiu”, in comunitatea Pata Rat, pe Malul Somesului, cat si in alte locatii din oras.
     Activitatile desfasurate in cadrul proiectului sunt impartite in manifestari muzicale  - In the Street; Concursul International Jazz in the Park; Jazz in the Park; Jazz la Pata Rat, si manifestari non-muzicale, precum targ de artizanat, zona de arta contemporana, info stand si merchandise, activitati relaxante, biciclete, cursuri de dans, etc.
     Sectiunea „In the Street” se va lansa in cea de-a treia zi a evenimentului, atunci cand pe strazile Clujului vor activa 12 artisti cu zeci de performance-uri. Prin aceasta manifestare organizatorii isi propun sa descopere tinerele talente si sa le sustina in sfera culturala, dar si sa promoveze arta stradala.
     „Jazz la Pata” consta in organizarea a trei concerte care imbina muzica jazz cu influente balcanice, lautaresti si din muzica populara romaneasca. Dincolo de concertele efective, zona de langa groapa de deseuri va fi amenajata similar cu orice alta locatie din festival, cu pufi si zone de relaxare, zone de jocuri pentru copii, zona de mancare si bauturi, derulandu-se, in acelasi timp, activitati artistice si de divertisment.
     Concursul Jazz in the Park are loc in perioada 22 – 24 iunie a.c., pe Malul Somesului – Plaja Grigorescu. Fiecare din cele trei zile de concurs va prezenta concertele a cinci trupe, la care se va adauga concertul de inchidere al unui invitat special. Fiecare trupa va avea la dispozitie 30 de minute pentru a canta compozitii proprii sau reinterpretari iar juriul, format din muzicologi sau alti operatori culturali, va decide castigatorul. Pe langa premiile in bani, trupa castigatoare va avea oportunitatea de a deschide editia 2019 a festivalului iar premii precum inregistrari sau filmari de videoclipuri vor fi oferite de partenerii festivalului pe baza sugestiilor juriului.
     Ultimele zile ale festivalului, la care sunt asteptati peste 60.000 de spectatori, sunt si cele mai cuprinzatoare, transformand pentru patru zile Parcul Central intr-un loc de intalnire a comunitatii clujene, a artistilor si muzicienilor. Zeci de concerte, de la muzica clasica pana la cele mai avangardiste abordari in lumea jazzului, insufletesc Parcul Central, alaturi de expozitii de arta contemporana, targuri de artizanat si mestesuguri, scene dedicate copiilor sau fanilor jazzului clasic, zone de lectura si jocuri de societate.
     Scopul proiectului derulat de catre Asociatia Fapte este acela de a produce un impact pozitiv cultural si social in comunitatea locala prin capacitatea unui eveniment cultural de amploare de a mobiliza si atrage atentia unui public numeros, adresandu-se unui numar de 80.000 de participanti si 70 de grupuri artistice.
     Pentru informatii suplimentare referitoare la locatii, program, artisti si formatii, va rugam sa accesati pagina web www.jazzinthepark.ro.  

Biroul de presa
22 iunie 2018