Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > A inceput asfaltarea pe DJ 161

A inceput asfaltarea pe DJ 161
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: A inceput asfaltarea pe drumul judetean 161 Dabaca – Paglisa – Darja – Panticeu     Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta participantilor la trafic si a locuitorilor din zona faptul ca pe drumul judetean 161 Dabaca – Paglisa – Darja – Panticeu lucrarile de intretinere curenta si periodica au intrat in faza de asfaltare.
     „Sunt lucrari extrem de importante intrucat drumul judetean 161 face jonctiunea cu drumul national DN 1C. Odata finalizate, locuitorii din zona vor beneficia de un acces mai rapid si mai facil catre drumul national si, implicit catre orasele importante din judet, respectiv Cluj-Napoca, Gherla si Dej, fapt ce va crea noi oportunitati de dezvoltare a acestui areal”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Lucrarile constau in reciclare in situ, respectiv asternerea unui strat de balast in grosime de 20 de centimetri, cu cilindrare, si reciclarea cu adaos de ciment si lianti in grosime de 15 centimetri din stratul de balast pe un sector de drum in lungime de 9,3 kilometri. Concomitent cu lucrarile de stabilizare a stratului de balast, au fost demarate lucrari de asternere de covor asfaltic in grosime de 6 centimetri, in conditiile realizarii unei cai de rulare cu o latime de 5,5 metri.
     In aceasta etapa, a fost deja asternut stratul de covor asfaltic pe o lungime de 1,5 kilometri, pe ambele sensuri, si pe aproximativ un kilometru pe un sens de circulatie, pe directia Panticeu – Darja.
     Lungimea totala a sectorului de drum vizat de lucrarile de intretinere este de peste 10 kilometri, de la kilometrul 30+935 pana la kilometrul 41+100, in conditiile in care, pe portiunile ramase, acolo unde situatia o impune, se vor executa lucrari de refacere a sistemului rutier constand in plombari si burdusiri. Totodata, proiectul prevede inclusiv realizarea de acostamente si santuri, precum si executarea de cosiri si defrisari.

Biroul de presa
6 septembrie 2018