Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > A inceput asfaltarea DJ 107P Gilau-Tarnita-Marisel

A inceput asfaltarea DJ 107P Gilau-Tarnita-Marisel


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

Informare de presă

Ref.: A început asfaltarea drumului judetean 107P Gilău – Somesu Rece – Tarnita- Mărisel

 

Consiliul Judetean Cluj anuntă participantii la trafic că, pe drumul judetean care leagă DN 1 în zona localitătii Gilău si comuna Mărisel, au demarat lucrările de asfaltare, tronsonul vizat având o lungime totală de aproximativ 40 de kilometri.

Lucrările efective, executate de SC Kiat Group Construct SRL, au început în cursul zilei de 24 august a.c., în zona motelului Gilău (km 2+800), ele înaintând în perioada următoare înspre barajul Tarnita.

„Acest drum judetean reprezintă, probabil, ruta preferată a celor care doresc să ajungă în zona montană a judetului Cluj, datorită si apropierii fată de municipiul Cluj-Napoca. Fiind un drum intens circulat si uzitat atât de turisti cât si de locuitorii comunelor Gilău si Mărisel, am dispus începerea cât mai rapidă a lucrărilor de asfaltare si luarea măsurilor care se impun astfel încât traficul desfăsurat să nu fie, în niciun moment, afectat”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Reamintim în acest context faptul că drumul judetean DJ 107P este inclus în Programul de investitii pentru anul 2018 privind lucrările de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene, lucrările fiind finantate din creditul de 50.000.000 de euro angajat în acest scop de Consiliul Judetean Cluj.

De o mare complexitate, lucrările de reabilitare si modernizare presupun interventia pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundatia drumului, în zonele unde acest lucru se impune, si până la asternerea a două straturi de asfalt, respectiv binder si strat de uzură. De asemenea, proiectul prevede si realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racordări la drumurile laterale, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutieră.

 

Biroul de presă

24 august 2018