Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Vineri, 20 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > A fost modernizata singura sectie de chirurgie toracica din Cluj

A fost modernizata singura sectie de chirurgie toracica din Cluj


CONSILIUL JUDETEAN CLUJInformare de presa
Ref. A fost modernizata singura sectie de chirurgie toracica din centrul universitar clujean     Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean, a finalizat lucrarile de reabilitare si modernizare a Sectiei de chirurgie toracica, singura de acest fel din centrul universitar clujean.
     Investitia a fost justificata de necesitatea reorganizarii si reconfigurarii circuitelor functionale, pentru a corespunde astfel normativelor in vigoare. Astfel, lucrarile au constat in amenajarea unui salon de supraveghere a urgentelor, realizarea unui nou salon cu baie proprie si cu acces direct de pe coridorul principal, relocarea spatiului de sterilizare in imediata vecinatate a salilor de operatii precum si realizarea si separarea zonei de ambulator, distinct de restul sectiei.
     „Rolul acestor lucrari a fost acela de a contribui la modernizarea infrastructurii si de a eficientiza circuitele medicale din cadrul sectiei. In acest fel, odata cu cresterea calitatii serviciilor oferite pacientilor va fi facilitat inclusiv procesul de acreditare la care este supus, periodic, spitalul” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In prezent, Sectia de chirurgie toracica din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie dispune de 30 de paturi, din care cinci doar in compartimentul ATI, asigurand asistenta medicala curativa pentru pacientii cu tumori maligne si benigne, pneumotorax si traumatisme toracice.
     Avand in structura 230 de paturi, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie este o institutie sanitara de monospecialitate care asigura, prin sectiile clinice si serviciile din structura, asistenta medico-chirurgicala complexa, curativa, preventiva si de recuperare a pacientilor cu afectiuni respiratorii tuberculoase - TBC si non-tuberculoase (BPOC, Astm bronsic, patologie tumorala maligna si benigna, pleurezii, supuratii bronho-pulmonare).
     Adresabilitatea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj a crescut in mod continuu in ultima perioada, depasind de mult limita regionala, acesta devenind treptat un bastion national al luptei impotriva TBC si a bolilor de plamani.

Biroul de presa
7 februarie 2018