Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Miercuri, 26 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > A fost finalizata refacerea podului #3 din Cheile Turzii

A fost finalizata refacerea podului #3 din Cheile Turzii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ 

 

 

Informare de presă

Ref. A fost finalizată refacerea podului numărul 3 din Cheile Turzii

 

Consiliul Judetean Cluj si Serviciul Public Judetean „Salvamont-Salvaspeo” Cluj anuntă turistii precum si toate persoanele interesate în legătură cu faptul că vizitarea traseului complet al defileului din Cheile Turzii va fi reluată începând cu data de vineri, 8 septembrie 2017, ca urmare a refacerii podului numărul 3, distrus în data de 26 august a.c. de un incendiu provocat de persoane rămase încă necunoscute.

Mă bucur că am reusit să respectăm promisiunea făcută, aceea de a finaliza într-un timp cât scurt si în conditii de maximă sigurantă pentru vizitatori refacerea podului peste valea Hăsdate. Începând de vineri defileul rezervatiei Cheilor Turzii va fi deschis integral, astfel încât îi asteptăm toti cei interesati să viziteze această extrem de valoroasă arie protejată de interes national”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

La procesul de reconstruire a podului distrus în incendiu si-au adus aportul angajatii si voluntarii Serviciului Salvamont-Salvaspeo care, împreună cu reprezentanti ai Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat din cadrul Consiliului Judetean Cluj, au derulat o activitate intensă, contra-cronometru, pentru deschiderea cât mai rapidă a traseului complet de vizitare, cu atât mai mult cu cât conditiile meteo extrem de favorabile îndeamnă la desfăsurarea de drumetii si alte activităti turistice conexe.

Operatiunea de refacere a podului a fost îngreunată de faptul că transportul tuturor materialelor si al echipamentelor necesare – grinzi metalice si de lemn, generator electric, etc. s-a efectuat exclusiv manual, pentru a proteja habitatul natural si flora din Rezervatie.

Consiliul Judetean Cluj reiterează pozitia de condamnare fermă a acestui act de vandalism si distrugere a unui bun public, motiv pentru care asteaptă finalizarea cât mai rapidă a anchetei aflate în desfăsurare si tragerea la răspundere a celor care se fac vinovati de aceste fapte iresponsabile. 

 

 

Biroul de presă

7 septembrie 2017