Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > 9 Mai - Ziua Europei la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga"

9 Mai - Ziua Europei la Biblioteca Judeteana "Octavian Goga"

                                                                       

                                                                         ROMÂNIA
                                                                     JUDEŢUL CLUJ
                                                            CONSILIUL JUDEŢEAN

     


Informare de presă

Ref: Manifestările organizate cu ocazia zilei de  9 Mai - Ziua Europei la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga”


              În vederea promovării în rândul cetăţenilor a Zilei de 9 mai, în perioada 11-13 mai 2009, Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj, instituţie publică de interes judeţean aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează prin Centrul de Informare Comunitară cea de-a şaptea ediţie a concursurilor cu premii pentru elevi dedicate Zilei Europei, ediţie ce se desfăşoară în acest an sub genericul “Imaginează – Creează – Inovează”. Toate concursurile sunt organizate pe echipe, fiecare instituţie de învăţământ având posibilitatea să participe cu câte un echipaj format din trei elevi pentru fiecare categorie de vârstă (clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII).
              Pentru elevii din clasele I-IV a fost programat în data de 11 mai 2009, la ora 13.00, un concurs de creaţie artistică, concurs ce constă în realizarea unui desen/colaj având ca subiect inovaţia şi creativitatea în Uniunea Europeană, biblioteca Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj punând la dispoziţie materiale de lucru (plastilină, creioane colorate, hârtie, carioca, hârtie creponată etc.).
               În data de 12 mai 2009, la ora 13.00, va avea loc concursul de creaţie literară destinat elevilor din clasele V-VIII, concurs care va consta în realizarea pe loc a unui eseu ce va trebui să abordeze tema creativităţii în Uniunea Europeană.
              Concursul destinat elevilor din clasele IX-XII este tot un concurs de creaţie literară şi se va desfăşura în data de 13 mai 2009, la ora 13.00. Echipajele participante la concurs vor scrie pe loc un eseu pe teme referitoare la Uniunea Europeană, inovaţie şi creativitate, pe baza unui film care va fi proiectat in prealabil. Concursurile vor avea loc la Centrul de Informare Comunitară al Bibliotecii Judeţene “Octavian Goga” din municipiul Cluj-Napoca.


Biroul de Presă  
11.05.2009