Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > 7 medalii Concurs de Inot Germania

7 medalii Concurs de Inot Germania

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă 

Ref: Performanţele elevilor Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj la Campionatul Internaţional de înot din Germania 

             Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a participat în perioada 17–21 iunie 2010 la cea de-a 24-a ediţie a Campionatului Internaţional de Înot de la Berlin (Germania), aceasta fiind cea mai importantă competiţie de înot după etapa de Campionat Mondial care va avea loc în perioada 15-21 august 2010. La acest concurs sportiv au participat 630 de sportivi din 47 de ţări. 

Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj a participat la această competiţie cu o echipă formată din 6 elevi şi condusă de către antrenorii prof. Emese Maniu şi prof. Lidia Tămaş. Sportivii clujeni au reuşit să câştige în total 7 medalii, după cum urmează:  

1.      Naomi Ciorap - 3 medalii de bronz la 100 m spate, 200 m liber, 400 m liber şi locul 4 la 200 m individual combinat; 

2.      Valentin Velecico - 1 medalie de argint la 50 m bras, 2 medalii de bronz la 200 m liber şi 50 m spate; 

3.      Samuel Ciorap - 1 medalie de bronz la 50 m bras şi locul 6 la 100 m spate. 

Reamintim în acest context faptul că echipa de înotători ai Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj a mai participat în acest an şi în cursul anului trecut, la o serie de concursuri de înot similare, unde au obţinut performanţe remarcabile. Astfel, în luna mai 2010, la o competiţie sportivă organizată în Ungaria la Debrecen, sportivii clujeni au reuşit să câştige în total 36 de medalii, din care 20 de aur şi 16 de argint. La acestea s-a adăugat şi medalia de aur obţinută de elevul Samuel Ciorap la Jocurile Tineretului de la Brno din Republica Cehă care au avut loc în data de 25 iunie, a.c. 

Totodată, în cursul anului 2009, elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere au participat la competiţii de înot organizate în Slovacia, Germania şi Ţara Galilor, aceştia câştigând un număr de 42 de medalii, dintre care 33 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz. La acestea s-au adăugat un număr de 13 diplome şi o cupă. Pentru aceste performanţe deosebite, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe i-a premiat pe aceşti elevi în luna decembrie 2009, cu diplome şi bani, în sumă totală de cca. 7.000 de lei. 

         „Calităţile personale remarcabile ale acestor copii precum şi implicarea deosebită a cadrelor didactice de la această unitate de învăţământ special concretizate în obţinerea de înalte şi repetate performanţe sportive, ne determină să credem că visul acestora, de a participa şi de a obţine medalii la Jocurile Paralimpice din anul 2012 de la Londra, este unul care poate deveni realitate.” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe. 

 

Biroul de presă

07.07.2010