Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > 40000 turisti in Cheile Turzii in I sem.

40000 turisti in Cheile Turzii in I sem.

CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref.: Circa 40.000 de turisti au vizitat Cheile Turzii de la începutul actualului sezon de vizitare

 Potrivit bilantului realizat de Consiliul Judetean si Serviciul Judetean Salvamont-Salvaspeo, în perioada în care Rezervatia Naturală Cheile Turzii a fost deschisă pentru vizitare, respectiv în intervalul martie – iunie 2018, aproape 40.000 de persoane, turisti si alpinisti, români si străini, au ales să viziteze acest obiectiv turistic.

Au început să apară, în mod firesc, rezultatele investitiilor si ale măsurilor pe care le-am luat pentru a pune în valoare acest obiectiv turistic. Ele se traduc, în primul rând, într-un număr tot mai mare de vizitatori, lucru care nu poate decât să ne bucure” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Cel mai mare număr de vizitatori s-a înregistrat în intervalul mai-iunie când, datorită inclusiv vremii favorabile si zilelor libere ce s-au constituit în mini-vacante, peste 25.000 de persoane au vizitat Cheile Turzii. Desigur, odată cu cresterea fluxului de turisti, activitatea Salvamont-Salvaspeo de asigurare a sigurantei si securitătii vizitatorilor s-a intensificat exponential. În acelasi timp însă, datorită activitătilor de preventie derulate, salvamontistii au fost nevoiti să intervină în această perioadă în doar nouă cazuri, marea majoritate a rănitilor prezentând leziuni specifice zonei, precum entorse, luxatii si excoriatii.   

Dincolo de frumusetea si atractivitatea în sine a Cheilor Turzii, cresterea semnificativă a numărului de turisti poate avea drept explicatie si o serie de investitii si măsuri pe care Consiliul Judetean Cluj, direct sau prin intermediul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj – Biroul Arii Protejate, le-a promovat în cadrul acestui obiectiv turistic de importantă regională.

Astfel, pentru ca accesul turistilor spre Rezervatia Naturală Cheile Turzii să fie unul cât mai facil, în cadrul programului de reabilitare a drumurilor judetene derulat de Consiliul Judetean, de la începutul anului si până în prezent au fost realizate lucrări pe nu mai putin de trei sectoare ale drumului judetean DJ 103G, respectiv asfaltarea tronsoanelor Mihai Viteazu – Cheia - Cheile Turzii si Tureni - DN 1, precum si executarea de lucrări de pietruire, refacere a santurilor si desfundarea rigolelor pe tronsonul Săndulesti - platoul Cheile Turzii.

În ceea ce priveste activitatea Serviciului Salvamont, pe lângă lucrările de reparatii si îmbunătătiri continue realizate pe traseul de vizitare, salvamontistii clujeni au urmărit eliminarea riscului de rătăcire, precum si usurarea parcurgerii traseului. În acest sens, a fost realizată marcarea cu triunghi galben a traseului de legătură dintre Cabana Cheile Turzii si Cascada Ciucas, au fost reabilitate si, respectiv, montate la ambele intrări în Defileu diverse panouri de informare si panouri tematice continând principalele reguli de vizitare. De asemenea, a fost reconstruit, din fondurile Consiliului Judetean, podul numărul 2 peste pârâul Hăsdate, a fost finalizat un nou podet, s-a modernizat punctul de taxare dinspre Petresti, etc. Totodată, la începutul perioadei de vizitare au fost derulate mai multe campanii de ecologizare care au urmărit crearea pentru turistii-vizitatori a unui ambient în care acestia să se simtă confortabil.

 

Biroul de presă

6 Iulie 2018