Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 24 Septembrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > 16 noiembrie - Ziua Integrarii si a Tolerantei

16 noiembrie - Ziua Integrarii si a Tolerantei

                                                                                

                              CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ 


Comunicat de presă

Ref:16 noiembrie Ziua Integrării şi a Toleranţei

        Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, instituţie publică de interes judeţean care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, este parte a Grupului de Lucru Naţional pentru Integrarea Resortisanţilor Ţărilor Terţe – Grupul Local Cluj -  tematica – administrativ-juridic „pe probleme  legate de acte de identitate şi stare civilă”.
Grupul de Lucru Clujean se întruneşte astăzi, 16 noiembrie 2009, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din municipiul Cluj-Napoca, Calea Dorobanţilor, f.n., pentru a omagia ziua de 16 noiembrie - Ziua Integrării şi a Toleranţei.
         Cu această ocazie vor avea loc o serie de activităţi precum: o scurtă expunere prilejuită de ziua integrării şi a toleranţei; prezentarea colecţiilor de cărţi ale bibliotecii referitoare la această temă; un spectacol de teatru non-verbal susţinut de trupa de teatru a Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca; vizionarea unui film pe tema toleranţei/discriminării „o clasă divizată”; o dezbatere pe tema discriminării; dialog cu publicul al studenţilor străini invitaţi iar la final un concurs surpriză.
 La dezbateri vor participa studenţi străini din cadrul Universităţilor Clujene, reprezentanţi ai Colegiului Academic ARISS, membri ai comunităţii arabe siriene, ai grupului de Lucru Naţional Cultură Educaţie Tineret, precum şi profesori de la Şcoala Internaţională Cluj.
          Reamintim  în acest context faptul că, în anul 1995, ziua de 16 noiembrie a fost declarată de UNESCO ca fiind Ziua Internaţională a Toleranţei. Totodată, membrii grupurilor de lucru naţionale constituite în cadrul Proiectului ICS4RIT au decis, la Timişoara, să declare ziua de 16 noiembrie şi ZIUA INTEGRĂRII. Se doreşte astfel ca, prin această decizie, să se realizeze o integrare mult mai facilă a cetăţenilor străini care locuiesc pe teritoriul ţării noastre, dezvoltarea unor percepţii pozitive şi a unor colaborări între aceşti cetăţeni şi societatea locală. Grupurile de Lucru Locale au prevăzut în această zi organizarea de acţiuni publice simultane în Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi şi Timişoara.


Biroul de presă
16.11.2009