Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > 1 milion pasageri la Aeroport in 2014

1 milion pasageri la Aeroport in 2014

                                           

                                 CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Comunicat de presă
Ref. Aeroportul Internaţional Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion în anul 2014

      Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de Preşedinte, domnul Vakar Istvan, a participat astăzi, 5 noiembrie 2014, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, la ceremonia publică dedicată sărbătoririi, pentru al patrulea an, a pasagerului cu numărul „1 milion”. Spre deosebire de ceilalţi ani, noutatea absolută constă în faptul că, în acest an, înregistrarea pasagerului cu numărul 1 milion a survenit cu 6 săptămâni mai devreme, comparativ cu anul 2013 spre exemplu, acest fapt datorându-se trendului pozitiv de creştere a numărului de pasageri şi a traficului aerian pe Aeroportul clujean.
     Astfel, în acest an, pasagerul „1 milion” înregistrat pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj este domnul Lorant Sas care a călătorit pe zborul Lufthansa LH 1670 de la Munchen, acesta fiind întâmpinat de conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi a aeroportului clujean, dar şi de reprezentanţi ai Aeroportului InternaÈ›ional Munchen, respectiv de ziarişti. Totodată, pasagerii cu numerele 999.999 şi 1 milion 1 au fost recompensaţi cu diverse premii.
     Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj atinge pentru a patra oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic. Realizarea, deosebit de importantă, se datorează strategiei de dezvoltare atât a infrastructurii de aeroport, cât şi a extinderii reţelei de rute prin intensificarea negocierilor cu companiile aeriene şi atragerii de noi operatori.  De asemenea, în primele zece luni ale anului 2014 au fost deschise două noi destinaţii de pe aeroport, fapt care a determinat creşterea traficului aerian cu 13% pe rutele existente, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2013. Nu în ultimul rând, a crescut şi frecvenţa zborurilor, o nouă companie aeriană demarând zboruri de la Cluj, în timp ce oferta de zboruri turistice charter a fost vizibil îmbogăţită comparativ cu anul 2013.
    „Realizările Aeroportului InternaÈ›ional Cluj aduc în prim plan judeÈ›ul Cluj È™i, ca în fiecare an, sărbătorim pasagerul cu numărul 1 milion. O aniversare care sperăm să continue an de an împreună cu modernizarea È™i dezvoltarea aeroportului clujean” a declarat domnul Vakar Istvan, Vicepreşedintele Consiliului JudeÈ›ean Cluj cu atribuţii de preşedinte.

  Biroul de presă
  05.11.2014